Clasie denkt dat WK ‘zwaarste tijd uit leven’ kan worden

Jordy Clasie is één van de spelers die er tijdens de eerste traininsstage van Oranje in Hoenderloo alles aan gelegen zal zijn om bondscoach Louis van Gaal te overtuigen. Toch zit Clasie met zijn gedachten ook thuis.

De 22-jarige speler kreeg in februari zijn eerste kindje, Jace Clasie. ‘Ik hoop echt dat ik mee mag, al geeft dat dan meteen een dubbel gevoel’, vertelt de Feyenoorder in Voetbal International. ‘Ik zeg net dat ik niet meer zonder die kleine kan, maar toch zal ik hem de komende weken misschien moeten missen. Ik weet nu al dat het de moeilijkste periode in mijn leven gaat worden tot nu toe. Als ik straks thuis kom, pak ik hem op en gaan we even lachen en praten.’

Aan Clasie nu de taak om bondscoach Van Gaal te overtuigen hem toch een aantal weken van zijn kleine te scheiden. ‘Ik zal in Hoenderloo wat moeten laten zien, maar dat is meteen ook wel weer lekker. Het zorgt voor scherpte. Ik wil mee naar het WK in Brazilië, nou, dan is het simpel, dan moet ik dat dus afdwingen. De enige die ervoor kan zorgen, ben ik zelf.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!