Nederlanders verdelen punten na spektakelstuk

Het was een beetje een Nederlandse avond bij de wedstrijd tussen Newcastle United tegen Manchester United. Met natuurlijk trainer Louis van Gaal aan het roer bij Manchester stond ook International Daley Blind in de basis. Bij Newcastle was er plaats voor Daryl Janmaat en Giorginio Wijnaldum als Nederlanders, Siem de Jong (Newcastle) en Memphis Depay (Manchester) mochten beginnen op de bank. 

Het begin was voor Newcastle United dat brutaal aan de wedstrijd begon. Het team van Steve McClaren kwam echter niet tot grote kansen waardoor Manchester beter in de wedstrijd kon komen. Al vroeg in de wedstrijd was er de eerste corner voor de ploeg van Van Gaal. Uit de corner kan Fellaini inkoppen, die schijnbaar op de arm van Mbemba kopt en de scheidsrechter gaf een penalty die Rooney feilloos binnenschoot, 0-1.

Newcastle was door de vroege goal de grip op de wedstrijd even kwijt en Manchester begon steeds meer te drukken maar grote kansen bleven uit. In de 38e minuut was daar dan Rooney die alleen het strafschopgebied in kwam, hij legde de bal voor een inlopende Lindegard neer die zorgde met een geplaatst schot voor de 0-2. Newcastle begon na de achterstand echter brutaler te worden wat een aantal kleine kansen opleverde. Vlak voor tijd was het dan eindelijk raak. Na een assist van Mitrovic met het hoofd was het Wijnaldum die voor de aansluitingstreffer zorgde.

De tweede helft begint rustig. Newcastle heeft het merendeel van balbezit, maar weet dit balbezit nog niet om te zetten in kansen. United wint de bal zodra diepte wordt gezocht. Na een goede actie door het strafschop gebied van Martial kreeg Lindgard voor Manchester nog een niet te missen kans maar de jonge speler schoot over. Newcastle bepaalt het spel in het tweede helft maar United trekt zich ver terug op de eigen helft waardoor de ruimtes klein zijn. Colback krijgt nog een goede kans op een goal, maar Fellaini zet de middenvelder goed weg, een penalty wordt niet gegeven. Halverwege de wedstrijd krijgt Newcastle dan toch hun verdiende penalty, Smalling trekt Mitrovic naar de grond en laatstgenoemde benut zelf de 2-2. Na de gelijke stand is Manchester even helemaal de weg kwijt en werd Newcastle brutaler maar een doelpunt blijft uit.

In de 79e minuut is het dan toch raak voor Manchester. Memphis die net was ingevallen probeert te schieten maar zijn schot werd gekraakt en belande bij Rooney, die met een geplaatst schot zorgt voor de voorsprong. Na de voorsprong van Manchester kwam er een einde aan het offensief van Newcastle. Aan de hand van Memphis kreeg Manchester nog een aantal kansen maar het bleef bij een 3-2 voorsprong. Pas in de allerlaatste minuut was daar nog een kans voor Newcastle, de bal kwam voor de voeten van Paul Dummet die snoeihard raak schoot! De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. Beide coaches schieten niks op met de uitslag.

Praat Mee!