‘Nieuwe generatie moet Oranje verder helpen’

Na zijn terugkomst op de Nederlandse velden is Luuk de Jong weer in beeld gekomen bij het Nederlands elftal. De boomlange spits van PSV hoopt in de toekomst van meer waarde te kunnen zijn voor Oranje en meent dat de nieuwe generatie een kans moet krijgen.

Op de website van de FIFA laat De Jong weten; “Oranje halen was een van mijn hoofddoelen. De resultaten vielen helaas tegen en het doet nog steeds veel pijn dat we niet naar het EK gaan. We moeten dit op de juiste manier verwerken. We hebben nog een aantal zeer goede spelers over van de groep die de WK-finale in 2010 heeft bereikt, maar het klopt dat het tijd is voor een nieuwe generatie om de ploeg verder te helpen.”

“Het belangrijkste is dat we weer een team moeten worden. Dat was onze kracht op het WK in Brazilië, waar we derde werden. Nederland produceert altijd individueel goede spelers en als we van daar een team van kunnen maken, dan moeten we kunnen terugkeren op het niveau dat iedereen van ons verwacht”, verwacht De Jong.

Ook laat De Jong weten dat zijn toekomst op dit moment nog gewoon bij PSV ligt. “Ik voel me bij deze club zeer op mijn plaats en heb een goed gevoel over de toekomstplannen. Er is nog veel om naar uit te kijken.”

Praat Mee!