Zoet: ‘En daarom werd ik niet geselecteerd voor Oranje’

Het seizoen is voor Jeroen Zoet tot nu toe één met contrasten. Met PSV beleefde de doelman successen in de competitie en de Champions League maar viel buiten de selectie van het Nederlands elftal. 

Zoet mocht onlangs zijn debuut maken in het Nederlands elftal en speelde daar zijn eerste twee Interlands. Maar na de mislukte EK-kwalificatie was er ook voor de keeper even geen plek.

In de Telegraaf legt de sluitpost uit waarom; “Na die periode bij het Nederlands elftal, was het volgens de bondscoach niet lekker gegaan. Dat was de reden waarom ik in eerste instantie niet werd geselecteerd”, legt Zoet uit. “Toen ik later alsnog werd opgeroepen, ben ik met veel plezier weer naar het Nederlands elftal gegaan. Ik heb me na die periode ook goed herpakt en ik vind dat we uiteindelijk met PSV kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft.”

Ook keek Jeroen Zoet nog even uit naar de tweede seizoenshelft met zijn club PSV en de volgende ronde van de Champions League. “Het is mooi dat we een ronde verder zijn, maar ook daar moeten we nog niet tevreden mee zijn. Ook al is Atletico Madrid een geweldige tegenstander, toch moeten we ook in die wedstrijden gretig zijn en proberen alles eruit te halen”, zo was de doelman van PSV duidelijk.

Wel sprak Zoet zich uit over waar de prioriteit ligt van de nummer twee van de Eredivisie. “De Champions League is hartstikke mooi, maar de competitie is het belangrijkste. Kampioen worden is prioriteit nummer één”

Praat Mee!