‘Siem de Jong had wel blind kunnen zijn’

Siem de Jong is woensdag op de training geblesseerd geraakt aan zijn oog. Tijdens een onschuldig training van zijn club Newcastle United werd de oud Ajax-speler geraakt aan zijn ook waarna er bloed uit kwam. De Jong was direct naar het ziekenhuis gebracht. 

Volgens zijn trainer Steve McClaren had het incident veel erger af kunnen lopen: “Het was heel gevaarlijk, Siem had wel blind kunnen zijn. We waren een aantal uur erg bezorgd. Ik was er zelf niet bij aanwezig maar ik hoorde dat hij schreeuwend naar de grond ging en dat het bloed uit zijn ogen kwam.” aldus een bezorgde trainer die ook de oorzaak van incident wist te vertellen. “Siem werd per ongeluk in zijn oog geprikt door een ploeggenot. Eén van zijn contactlenzen had losgelaten en was vervolgens in zijn oog beland”

Gelukkig voor De Jong viel het uiteindelijk wel mee en heeft hij alleen rust nodig. Voor het herstel van een oogblessure staat normaal twee weken. Siem de Jong liet op Twitter een foto van zijn oog zien aan de buitenwereld.

Praat Mee!