Volop belangstelling op tribunes voor Ziyech

Dat het niet helemaal botert tussen Hakim Ziyech en zijn club FC Twente mag wel duidelijk zijn. De speler heeft meerdere keren zijn ongenoegen laten blijken waarop de club hem zijn aanvoerdersband afnam. Een transfer is dan ook in de maak en qua belangstelling heeft de middenvelder niet te klagen.

Afgelopen weekend was het weer Ziyech die Twente op sleeptouw nam in de 4-0 overwinning tegen het hoger geplaatste Heracles. Dit is ook bij de meeste Europese topclubs niet onopgemerkt gebleven en de jacht op de technicus lijkt hiermee geopend.

Uit Duitsland is er al enige tijd belangstelling van Schalke 04, maar er waren dit weekend ook scouts aanwezig van Borussia Dortmund, Stuttgart en Hoffenheim. Uit België was een scout van Anderlecht aanwezig, terwijl uit de Serie A een scout van het Milanese AC Milan op de tribune zat. Ook is de naam Ziyech al in Engeland gearriveerd want namens Swansea City en Leicester City zaten er ook scouts naar de ’tukker’ te kijken.

De vraag is dan ook niet of Ziyech een overstap maakt, maar wanneer. De vraagprijs van de middenvelder ligt rond de 8 miljoen euro, alhoewel het in financiële problemen kerende FC Twente graag een bedrag van 12 tot 14 miljoen ziet bijgeschreven. Zelf heeft Ziyech aangegeven zich afzijdig te houden van alle transfergeruchten rond zijn persoon en zich volledig in te zetten op het voetbal.

Praat Mee!