Real Madrid wederom club met meeste omzet

Wederom mag Real Madrid, voor het elfde jaar op rij, zich kampioen van het geld noemen. De club uit Madrid voert de Football Money league aan, een lijst die Deloitte jaarlijks samenstelt. 

Real Madrid genereerde volgens de financiële dienstverlener afgelopen seizoen een omzet van 577 miljoen euro. Dit is meer als een jaar eerder waar de club met 549,5 miljoen euro de ranglijst ook al aanvoerde. Wel wijken de getallen van Deloitte behoorlijk af van de jaarcijfers die de club zelf presenteerde.

Aartsrivaal FC Barcelona, die in sportief opzicht het beter doet dan Real Madrid, staat tweede op de lijst met een omzet van 560,8 miljoen euro. Derde staat het Manchester United van Louis van Gaal met een omzet van 519,5 euro. Wel wordt verwacht dat in het volgende seizoen de club uit Manchester een hoger positie zal gaan bekleden door enkele commerciële deals.

De top-10 wordt gecompleteerd door Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Liverpool en Juventus. Zoals gebruikelijk domineren Engelse clubs de lijst van Deloitte. Liefst zeventien ploegen uit de Premier League staan in de top-30.

Praat Mee!