Van der Vaart voelt zich eenzaam in Sevilla

Dat het op dit moment niet helemaal mee zit met de carrière van Rafael van der Vaart is duidelijk, de oud Ajax-speler speelt nauwelijks. Ook op persoonlijk vlak loopt het stroef, Van der Vaart mist zijn zoontje Damian en voelt zich eenzaam.

Alle voortekenen waren goed toen Van der Vaart tekende bij Betis Sevilla. De middenvelder zit in de herfst van zijn loopbaan en in Sevilla zou het leven, mede door het klimaat, goed zijn. Maar het gemis van zijn zoontje Damian breekt hem toch wel op, zo vertelt hij in het blad Onze Helden. “In vakanties komt hij altijd langs. En als ik een dag vrij ben, probeer ik als een speer naar Hamburg te vliegen. De laatste keer was ik daar maar tien uur, maar dan zie ik hem wel weer even. Daar krijg je toch energie en kracht van om door te blijven gaan”

Ook op voetballend vlak loopt het niet lekker. “Ik kwam in de kleedkamer en zag dat mijn schoenen en shirt weggehaald waren. Ik denk: het zal toch niet. Dan kijk je op de lijst en inderdaad, ik zat er niet bij. Dat was wel even een dieptepunt hoor”, vervolgde de voormalig speler van Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur.

Toch blijft Van der Vaart positief en ziet hij nog ligt aan het eind van de tunnel. “Ik ben een vechter, heb onwijs veel zin om hier doorheen te knokken. Ik wil voetballen en uiteindelijk is geld ook belangrijk, dat ga ik helemaal niet ontkennen.”

Praat Mee!