Wang geeft teken van leven: ‘Stop er niet zomaar geld in’

De eigenaar van ADO Den Haag, Hui Wang, voelt zich niet geroepen om zomaar enkele miljoenen naar de club over te maken. In een gesprek met het NOS laat de Chinees voor het eerst sinds lange tijd weer iets van zich horen.

De clubeigenaar was afgelopen woensdag niet aanwezig bij de aandeelhoudersvergadering van ADO en dat leverde scheve gezichten op. Naar eigen zeggen heeft Wang dit aan ADO laten weten omdat hij het te druk heeft. Bij de club wachten ze inmiddels nog steeds op het geld van de eigenaar omdat de club onder curatele lijkt te komen bij de KNVB. Ook lijkt het erop dat de aankomende salarissen niet meer voldaan kunnen worden.

Wang countert in een telefoongesprek met de NOS de kritiek. “Ik stop niet blind geld in een club als ik er geen controle op heb”, aldus de Chinese eigenaar, die momenteel in Shanghai verblijft. Wang vindt dat ADO eerst binnen haar eigen organisatie moet kijken wat er gedaan kan worden om de financiële problemen op te lossen. Onder curatele van de KNVB komen te staan is echter geen optie voor hem. “Dat laat ik niet gebeuren.”

 

Praat Mee!