Real Madrid bereid transferclausule Neymar te activeren

De geruchten over een transfer van Neymar naar Real Madrid beginnen steeds hardnekkiger te worden. De Spaanse sportkrant Marca pakt vandaag groot uit met een artikel over de Braziliaanse sterspeler van Barcelona. Hij zou een afkoopsom van 190 miljoen euro in zijn contract hebben staan. Real Madrid voorzitter Florentino Pérez ziet Neymar graag naar de Spaanse hoofdstad komen. Met deze transfer zouden de teleurgestelde fans op hun wenken bediend worden.

Eerder deze week verschenen al berichten dat Neymar tijdens de uitreiking van de Gouden Bal gesproken zou hebben met een delegatie van Real Madrid. Neymar is momenteel ook in onderhandeling met Barcelona over een nieuw contract. Maar na een aantal gesprekken lijkt een akkoord nog ver weg. De duizelingwekkende afkoopsom van 190 miljoen zou geen probleem moeten zijn voor Real Madrid. Het wil dan wel een speler van de zogehete ‘BBC’ (Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo) van de hand doen. Mocht dit gebeuren dan zal ‘De Koninklijke’ alsnog een flink bedrag moeten bijbetalen.

Er wordt ook beweerd dat Neymar en zijn management de belangstelling van Real Madrid gebruiken om Barcelona met een beter voorstel te laten komen. Hij zou een astronomisch salaris van 18,5 miljoen per jaar willen verdienen. Marca meldt ook dat het niet ondenkbaar is dat kapitaalkrachtige clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain de afkoopsom van Neymar op tafel willen leggen.

Neymar kwam in de zomer van 2013 over van het Braziliaanse Santos. Na een matig debuutjaar heeft hij zijn draai helemaal gevonden en vormt hij samen met Lionel Messi en Luis Suarez een dodelijk aanvalstrio. Dit seizoen loopt hij vooralsnog één op één met veertien doelpunten uit evenzoveel wedstrijden.

Praat Mee!