Van Gaal heeft geen geluk op transfermarkt

Het is opvallend stil rond de transfermarkt en Manchester United. Daar waar er deze maand naar verwacht vuurwerk op het programma stond, blijven de grote transfers uit. Louis van Gaal legt op een persconferentie van de club uit waarom.

In de persconferentie die in het teken stond van het aankomende duel tegen Southampton laat de coach weten dat hij wel bezig is met transfers, maar het geluk ontbreekt. “We kijken rond, maar het allemaal niet makkelijk. Clubs willen op dit moment in het seizoen geen spelers verkopen.” laat Van Gaal weten.

Hierdoor moet de club van de Nederlander op zoek naar spelers die bij hun huidige club buiten de boot vallen. Meestal hebben die opties krasjes of zijn niet wedstrijdfit, iets wat niet past in het team van Manchester United. De ex Ajax-coach hoopt op een nieuwe spits en een back.

Door de langdurige blessure van Ashley Young weet de Engelse media te melden dat een back de hoogste prioriteit heeft. Ook met het uitvallen van Luke Shaw zit het niet mee, laatstgenoemde wordt pas eind van het seizoen weer terug verwacht.

Praat Mee!