Koeman spreekt van verdiende overwinning op Van Gaal

Zaterdagmiddag was Southampton op Ol Trafford met 0-1 te sterk voor het Manchester United van Louis van Gaal. Manager Ronald Koeman kon na afloop van de wedstrijd zijn geluk niet op. 

Na de wedstrijd loofde Ronald Koeman zijn ploeg, die nu na de overwinning op de achtste plek staat in de Premier League. In gesprek met BBC vertelt hij: “We speelden erg goed. Onze organisatie stond als een huis, we speelden erg compact en zetten op de juiste momenten druk.”

Een verdiende overwinning van Southampton volgens Koeman. “We hielden onszelf in de wedstrijd en hadden negentig minuten lang de controle. Je zag steeds meer zenuwen bij Manchester United en uiteindelijk maakten we het verschil uit een standaardsituatie. We hebben de juiste mentaliteit getoond vandaag, het is een fantastisch resultaat voor ons”

Charlie Austin
In de 79 minuten besloot Koeman om zijn nieuwe aanwinst Charlie Austin binnen de lijnen te brengen. De deze week overgekomen aanvaller van QPR had er maar 7 minuten voor nodig op de score te openen. Geheel vrijstaand kopte de spits spijkerhard de 0-1 binnen.

Door de zege klim Southampton naar de achtste plaats in de Premier League. Manchester United lijkt door het verlies de aansluiting met de top kwijt te raken. De achterstand op de verrassende koploper Leicester City bedraagt nu al tien punten

Praat Mee!