Eerste grote wintertransfer Premier League in de maak

Zowel Liverpool als Chelsea mengen zich in de strijd om Alex Teixeira. De Braziliaanse aanvaller van Shaktar Donetsk heeft aangegeven dat hij deze maand naar Engeland wil vertrekken en daarbij lijkt de eerste winterse megatransfer in de maak.

Aan de Braziliaanse krant O Globo liet Taxeira weten dat Liverpool maar liefst 33 miljoen euro op hem heeft geboden. “Ik wil deze transfer graag maken en heb dat aan Shakhtar laten weten”, aldus de Zuid-Amerikaan. “Ik voel me klaar voor een grotere competitie, zoals de Premier League.”

“Ik weet dat Liverpool geïnteresseerd is en dat ook Chelsea me wil hebben. Als ik deze maand niet vertrek, dan ga ik in de zomer weg. Na zes jaar bij Shakhtar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

In de Engelse media wordt gezegd dat Chelsea het bod van Liverpool gaat evenaren. De 26-jarige is dit seizoen in uitstekende vorm en schoorde in vijftien competitieduels maar liefst 22 doelpunten. In de Champions League was de voormalig Vasco de Gama speler goed voor vier doelpunten.

Praat Mee!