Oranje vrouwen verslaan Denemarken opnieuw

De Nederlandse voetbalsters hebben vanochtend voor de tweede maal een oefenwedstrijd winnend afgesloten. Net als afgelopen vrijdag was Denemarken de tegenstander in het Turkse Belek. Danielle van de Donk werd de matchwinnaar met een kopgoal in blessuretijd: 2-1

De al vroeg ingevallen Vivianne Miedema had Oranje vlak voor rust op voorsprong gezet. In de slotfase kwamen de Denen op gelijke hoogte door een doelpunt van Troelsgaard. Op aangeven van Lieke Martens bezorgde Van de Donk het Nederlands elftal alsnog de overwinning. Vrijdag werd de wedstrijd ook al in de slotfase beslist. Toen won Nederland door twee late treffers van Lieke Martens en Shanice van de Sanden.

”De eerste helft hebben we behoorlijk goed gespeeld, weinig weggegeven en aardig wat kansen gecreëerd.” aldus bondscoach Arjan van der Laan. ”In de loop van de tweede helft werden we echter slordiger. We kwamen onder druk te staan en Denemarken werd gevaarlijker, wat resulteerde in de gelijkmaker. Het is goed en prettig dat we dan toch de 2-1 maken en het trainingskamp met een overwinning afsluiten. Het was een nuttige week en we zien het Olympisch kwalificatietoernooi met vertrouwen tegemoet.”

De Oranje vrouwen waren op een 10-daags trainingskamp in Belek om zich voor te bereiden op het Olympisch kwalificatietoernooi dat komend voorjaar in Rotterdam en Den Haag plaatsvindt. Van 2 tot en met 9 maart strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Praat Mee!