Spaanse pers keihard: ‘Vermaelen graaft eigen graf’

Thomas Vermaelen krijgt er flink van langs in de Spaanse media. Door zijn ondermaatse prestaties tegen Málaga zou de speler het afgedaan hebben bij FC Barcelona. De krediet die de dure verdediger eerder had opgebouwd, lijkt hij nu al kwijt te zijn: “Vermaelen graaft zijn eigen graf” zo luid de snoeiharde kritiek in de media.

Vermaelen is nooit echt de meeste populaire speler geweest van de Spaanse pers en ook nu zijn de kritieken niet mild. Volgens Marca heeft de oud-Ajacied zijn eigen graf gegraven en andere media beweren dat de verdediger voor het laatste in het shirt van Barca heeft gespeeld en in januari nog verkocht gaat worden. In augustus 2014 betaalde Barcelona 18,5 miljoen euro voor Vermaelen die door een blessure in het eerste jaar slechts één keer inzetbaar was.

Volgens de Belg zelf is hij niet van plan om het Camp Nou snel te verlaten, ook al speelt hij maar de helft van alle wedstrijden. In een interview vertelde hij: “Je moet soms vechten in het leven. Ik ga na anderhalf jaar – waarvan ik acht maanden geblesseerd ben geweest – niet zeggen: ik vertrek. Zo zit ik niet in elkaar.” Vermaelen heeft nog een contract tot eind 2019.

Praat Mee!