Laatste uur lijkt geslagen voor Van Gaal

In Engeland wordt hevig gespeculeerd over de toekomst van Louis van Gaal bij Manchester United. Na de nederlaag van dit weekend tegen het Southampton van Ronald Koeman (0-1) is de manager weer hevig onder vuur komen te liggen. Van Gaal vloog zaterdagavond naar Nederland om de verjaardag van zijn dochter bij te wonen en gaf zijn spelersgroep twee dagen vrij. 

The Daily Mail vindt dit een verdachte gang van zaken en acht de kans groot dat Van Gaal niet meer terugkeert op de bank. De spelers en de fans zouden klaar zijn met hun manager. De als trainer onervaren Ryan Giggs wordt naar voren geschoven als zijn potentiële opvolger, hij zou het seizoen moeten afmaken. Giggs is momenteel in dienst als assistent-trainer. José Mourinho en Josep Guardiola worden genoemd als kandidaten voor het volgende seizoen.

Van Gaal is bezig aan zijn tweede jaar bij The Red Devils. Na het succesvolle WK met het Nederlands Elftal in 2014 trad hij in dienst bij de Engelse recordkampioen. Met een derde plaats in de Premier League en geen andere prijzen werd het niet het succes wat iedereen verwachte. Van Gaal mocht desondanks blijven en deze zomer nog meer investeren. De goede resultaten blijven vooralsnog uit. Zijn ploeg staat momenteel vijfde met tien punten achterstand op de verrassende koploper Leicester City. In de Champions League werd het ook al uitgeschakeld in een poule met onder andere PSV.

Praat Mee!