5-jarig talent veroorzaakt biedoorlog in Manchester

In de stad Manchester is er een ware bied oorlog aan de gang tussen de clubs Manchester United en Manchester City. En nee, het gaat hier niet om een Texeira of Vardy maar om de 5-jarige(!) Lewis Towns. 

Volgens de Engelse media zouden de beide clubs de schooljongen zo snel mogelijk willen contracteren. Maar Lewis zelf wil alleen maar genieten van het voetbal, zoals een 5-jarige jongen zou moeten doen. Beide clubs zouden onder de indruk van de kwaliteiten die het jongetje heeft op zijn leeftijd. Naar verluid hebben ook Everton en Liverpool interesse in het talentje.

Gelukkig voor Lewis is zijn vader ook een voetbal coach, die als geen ander weet dat de liefde voor de bal voorop staat samen met een gezonde voetbal ontwikkeling. Towns brengt nu zijn tijd door op de voetbalschool van City op Platt Lane waar hij traint met talenten die maar liefst twee jaar ouder zijn.

Vader Adrian, die in zijn vrije tijd voetbalcoach is maar door de weeks in de bouw werkt is geschokt door de vele interesse in zijn zoon. Wel hemelt hij in een interview aan het Manchester Evening News zijn zoon op: “Hij is altijd al voetbalgek geweest. Hij schopte tegen alles wat op de vloer lag en kan alleen slapen met zijn bal. Toch ben ik verontwaardigd over alle interesse is hem.”

Ondanks al de interesse in zijn zoon probeert de vader met beide voeten op de grond te staan. “We proberen er alles aan te doen om hem niet onder druk te zetten. Het belangrijkste is dat hij plezier houdt in het voetbal, dat is het enige wat telt. Als de tijd rijp is dan mag Lewis zelf bepalen waar hij wil voetballen, maar die tijd komt nog wel.” besluit een verstandige vader.

(foto (c) Manchester Evening News)

Praat Mee!