UPDATE: Operatie Kenny Tete succesvol verlopen

Kenny Tete heeft een succesvolle operatie ondergaan aan zijn rechter enkel. Dit heeft Ajax zojuist bekend gemaakt. De rechtsback ging vanochtend onder het mes. De verwachting is dat de kersverse international 10 tot 12 weken moet toekijken. Tete moet de komende twee weken in het gips en kan dan beginnen aan zijn revalidatie. 

Afgelopen zaterdag sloeg het noodlot toe voor de talentvolle verdediger in de wedstrijd tegen Vitesse. Na een aanvaring met Isaiah Brown ging hij naar het gras. Tete probeerde het nog wel maar moest uiteindelijk vervangen worden. Later bleek dat hij zijn rechter enkelband had afgescheurd. Tete zal het grootste gedeelte van de tweede seizoenshelft aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij is op zijn vroegst in april weer inzetbaar.

De 20-jarige Kenny Tete was bezig aan een sterk seizoen bij de Amsterdammers. Hij slaagde in de voorbereiding erin om Ricardo van Rhijn uit de basis te verdringen. Hij speelde tot nu toe bijna alle wedstrijden. Vanwege zijn goede prestaties bij Ajax werd Tete door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Op 10 oktober 2015 maakte hij zijn debuut in de met 1-2 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan.

Praat Mee!