Ook Chelsea moet vrezen voor transferban

Al eerder waren het de twee grote clubs uit Madrid die een transferban hebben gekregen, maar nu moet ook Chelsea vrezen voor eenzelfde straf. De club uit Londen lijkt zich serieus in de nesten te hebben gewerkt met speler Bertrand Traoré.

Volgens de Engelse media heeft de wereldvoetbalbond FIFA een onderzoek ingesteld naar de werkwijze van Chelsea rond de komst van Traoré. De Burkinese spits kwam in 2010 over van het Franse Auxerre. De inmiddels twintigjarige spits debuteerde datzelfde jaar bij Chelsea onder de 18, terwijl hij nog maar 16 jaar was, en dat is tegen de regels.

Op het oog een licht overtreding maar volgens de media zal de FIFA dit incident niet lichtzinnig opvatten. In het ergste geval kan Chelsea een transferban voor onbepaalde tijd krijgen opgelegd. Eerder dit jaar kregen Real Madrid en Atlético Madrid eenzelfde straf opgelegd. Wanneer het onderzoek van de FIFA wordt afgerond is niet bekend.

Traoré zelf staat voor een vertrek naar Olympique Marseille. De oud-Vitessenaar zou een akkoord hebben bereikt voor een verhuur. Eerder was de spits ook aan Ajax gelinkt.

Praat Mee!