Chinezen trekken miljoenen uit voor komst Ramires

In navolging van Trent Sainsbury, die van PEC Zwolle naar Jiangsu Suning overstapte, vertrekt ook de 52-voudig Braziliaans international Ramires naar de koopgrage club uit China. Met de transfer is een bedrag van 28 miljoen euro gemoeid.

De Chinezen zijn de laatste tijd erg actief op de Europese transfermarkt. Eerder deze week plukte Heibei China Fortune de Ivoriaan Gervinho al weg bij AS Roma voor 15 miljoen euro. In de Chinese competitie zijn al meerdere spelers en trainers actief die voorheen op de Europese velden te vinden waren.

Ramires Santos do Nascimento kwam in de zomer van 2010 voor 22 miljoen euro over van het Portugese Benfica. In totaal speelde hij 251 officiële duels voor The Blues. Hij scoorde 34 keer. In tegenstelling tot de voorgaande jaren was de Braziliaan dit seizoen geen basisspeler meer. Vanwege de moordende concurrentie op het middenveld kwam hij minder meer aan spelen toe bij de ploeg van Guus Hiddink.

Na vijfenhalf jaar Chelsea kiest Ramires nu voor een lucratief avontuur in de Chinese competitie. Bij Jiangsu Suning treft hij coach Dan Petrescu. De Roemeen stond in het verleden ook onder contract bij Chelsea. Tussen 1995 en 2000 speelde hij 151 wedstrijden voor de Londenaren.

Praat Mee!