Louis van Gaal: ‘Ik ben een vechter’

Als het aan de Engelse media lag, was Louis van Gaal al ontslagen bij zijn club Manchester United. Eerder zou al gemeld zijn dat de voormalig bondscoach zijn ontslag ingediend zou hebben, maar de trainer spreekt dat alles tegen. 

Na aanloop van het FA Cup-duel met Derby County van vrijdagavond spreekt Van Gaal: ‘Ik ben een vechter!’. Dat de oud Oranje-coach zijn ontslag zou hebben ingediend na de 1-0 nederlaag tegen Southampton is ongegrond. “Dat heb ik nooit gezegd. Jullie maken jullie eigen verhalen en daar moet ik dan weer op reageren. Dat doe ik niet meer, ik vind dit verschrikkelijk en afschuwelijk.” reageerde Van Gaal fel.

Wel erkent hij dat zijn huidige loopbaan bij de nummer vijf van de Premier League niet zijn gelukkigste periode is uit zijn leven, maar de coach weigert op te geven. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld na een nederlaag, zoals tegen Southampton” zei Van Gaal, in Engeland begin deze week al omgedoopt tot Van Gone. ‘Maar het is ook je taak als speler én als manager om juist dan weer op te staan, omdat je een professional bent.”

“We leven momenteel in een wereld waarin je kunt schrijven wat je wilt. De mensen geloven wat je schrijft. Ik heb een hoop sms’jes ontvangen. Ik zou nu al voor de derde keer zijn ‘ontslagen’, maar ik zit hier nog steeds voor jullie en ik zit hier omdat dat verplicht is.” besluit Van Gaal.

Van Gaal weet ook dat de wedstrijd op de FA Cup cruciaal kan zijn. Een verlies zou zomaar het einde van coach Van Gaal bij Manchester United kunnen betekenen.

Praat Mee!