Real Madrid sluit grootste kledingsponsordeal ooit

Het Duitse sportmerk Adidas blijft tot 2026 aan Real Madrid verbonden. Dit meldt de Spaanse sportkrant Marca. De handtekeningen moeten nog wel worden gezet.  De club uit de Spaanse hoofdstad zou 140 miljoen euro per seizoen ontvangen voor deze deal, wat neerkomt op een totaalbedrag van 1,4 miljard. 

Als alles rond is kan er gesproken worden van de meest lucratieve deal uit de historie van het voetbal. Op dit moment verdient Manchester United het meeste met een tienjarige overeenkomst ter waarde van 988 miljoen euro (98,8 euro per seizoen). De shirts van de supersterren zoals Cristiano Ronaldo en Gareth Bale vinden overal ter wereld gretig aftrek. Ieder jaar worden deze weer massaal verkocht.

Naast de inkomsten van de kledingsponsor halen de clubs ook ongelofelijke bedragen binnen dankzij de shirtsponsor. In Engeland liggen deze veruit het hoogst. Manchester United verdient bijna 70 miljoen euro per jaar aan de overeenkomst met het Amerikaanse automerk Chevrolet. Chelsea speelt sinds dit seizoen met het Yokohama op de borst, een Japanse autobandenfabrikant (52,5 miljoen). En Emirates Air betaalt jaarlijks 39 miljoen euro aan Arsenal. Daarna komen pas de andere grootmachten als Real Madrid, Bayern München en Barcelona.

Praat Mee!