Vidic hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Nemanja Vidic stopt ermee. Middels een officieel statement op de website van zijn oude club Manchester United laat hij weten er een punt achter te zetten. De 34-jarige verdediger zat sinds een maand zonder club nadat hij zijn contract bij Internazionale had laten ontbinden. In eerste instantie wilde de Serviër het nog proberen, maar door aanhoudend blessureleed staakt hij de zoektocht naar een nieuwe club. 

”De tijd is gekomen om mijn voetbalschoenen op te bergen”, zegt Vidic. ”De blessures die ik de afgelopen jaren heb gehad beginnen hun tol te eisen. Ik wil graag alle spelers bedanken met wie ik gespeeld heb. En ook alle managers en staf met wie ik gewerkt heb. Mijn grote dank gaat uit naar de supporters die me gesteund hebben door de jaren heen.”

Vidic begon zijn loopbaan in eigen land bij Rode Ster Belgrado. Na een aantal seizoenen verkaste hij naar Spartak Moskou. Daar maakte hij zoveel indruk dat Manchester United hem inlijfde. Vidic zou maar liefst acht jaar deze clubkleuren letterlijk verdedigen. Hij werd vijf keer kampioen van Engeland en won de Champions League in 2008. Samen met Rio Ferdinand vormde hij jarenlang een ijzersterk centraal duo. In 2009 en 2011 werd Vidic ook uitgeroepen tot de beste speler van de Premier League. In 2014 besloot de 56-voudig Servisch international een nieuwe uitdaging aan de gaan bij Internazionale. Nu komt er dus een einde aan een prachtige carrière.

Praat Mee!