Update | De Jong vertrekt naar de Major League Soccer

Nigel de Jong staat voor een overstap van Italië naar de Major League Soccer in Amerika. De Oranje-international heeft een transfervrije status en verruild AC Milan voor de Los Angeles Galaxy. 

Volgens de Los Angeles Times tekent de ex Ajax-speler een contract voor één seizoen in Amerika. De 31-jarige Amsterdammer had nog een contract tot 2018 bij zijn oude club in Milaan maar mag transfervrij vertrekken. In de zomer van 2012 tekende De Jong een contract bij de ‘Rossoneri’, ze namen de middenvelder over van Manchester City. Eerder kwam de rechtspoot al uit voor Hamburger SV en Ajax.

Eerder deze week wist LA Galaxy zich al te versterken met Ashley Cole en Jelle van Damme. Daarbij worden grote namen als Steven Gerrard, Robbie Keane en Giovani dos Santos ploeggenoten van De Jong in Californië.

Update:
Nigel de Jong stapt definitief over naar de Los Angeles Galaxy, zo is woensdag te lezen op de officiële site van de club. Coach van de Amerikaanse club: Bruce Arena is erg blij met de komst van De Jong. “Nigel is een ervaren speler voor op het middenveld, die ook andere spelers beter laat spelen”, laat hij weten.

Praat Mee!