Supportersplatform Feyenoord niet blij met uitlatingen ‘Ajax-krant’

De bedreigingen aan het adres van Feyenoord-speler Marko Vejinovic werd terecht breed uitgemeten in de media. In de Telegraaf is er dinsdagmorgen een groot artikel aan gewijd en met name de Feyenoord supporters site FR12.nl kreeg er flink van langs. Onterecht, volgens de site zelf.

De Telegraaf die in de volksmond ook wel ‘de Ajax-krant’ genoemd wordt wanneer het om sport gaat pakte groots uit. De krant opende vanochtend met ’terreur regeert in De Kuip’. Ook stonden er screenshots van supporterssite FR12.nl op de voorpagina, waar nieuwe bedreigingen geuit zouden worden.

De krant schrijft dat websites als FR12.nl indirect verantwoordelijk zijn voor de dreigementen aan het adres van spelers en directie van Feyenoord. “Kopstukken worden eerst op grote supporterswebsites bedreigd, daarna worden ze in het echt verbaal of fysiek aangevallen”.

Via een officieel statement neemt FR12.nl afstand van deze berichtgeving:

‘Het zint de crew van FR12.nl niet dat de website indirect in verband gebracht wordt met de dreigementen. Er ontbreekt hiervoor iedere grond om te beweren dat dreigementen beginnen op deze website. FR12.nl is een onafhankelijke Feyenoord-site, waar veel supporters met elkaar communiceren. Iedereen heeft de mogelijkheid om een account aan te maken en te reageren op berichten. Medewerkers van deze site doen er alles aan om reacties die niet door de beugel kunnen te verwijderen. De crew roept iedereen op om de spelersgroep positief te steunen en hoopt dat bezoekers van de site beter nadenken voordat zij reageren op berichten.’

Praat Mee!