Assistent-bondscoach vertrekt bij Oranje

Ruud van Nistelrooy heeft besloten om zijn contract bij het Nederlands elftal niet te verlengen. De oud-aanvaller was assistent van bondscoach Danny Blind en gaat aan de slag bij PSV.

Na het WK 2014 trad Van Nistelrooy samen met Guus Hiddink aan bij het Nederlands elftal. Door de teleurstellende resultaten werd Hiddink ontslagen door de KNVB. Van Nistelrooy ging verder als assistent van de nieuwe bondscoach Danny Blind. Aan deze samenwerking komt komende zomer echt ook een eind, meldt de Nederlandse voetbalbond.

De 39-jarige topschutter gaat aan de slag bij de jeugdopleiding van PSV, waar hij de rol van spitsentrainer op zich neemt voor de B1, de A1 en Jong PSV. Eerder was de oud Real Madrid-speler al als stagiair actief voor de Eindhovenaren. “Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd. Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal.”

‘In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken’, vervolgt Van Nistelrooy op de website van de KNVB. “Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring.”

Praat Mee!