Oud-international fileert Oranje-verdedigers

Het Nederlands elftal plaatste zich niet voor het aankomende EK in Frankrijk. Volgens oud-international Barry Hulshoff is dit alles de schuld van de verdediging. In de Panorama laat de oud Ajax-speler zich dan ook niet lichtzinnig uit over de Oranje-defensie.

“Als je kijkt naar de verdediging van het Nederlands elftal, heb ik niet het idee dat daar nog iets aan te veranderen valt…”, begint de 69-jarige Amsterdammer. “Al die basisfouten die ze meekrijgen uit de jeugd, dat verbeter je niet meer. Dat zit er helemaal ingeslepen. En ze zijn ook allemaal te klein. Behalve Van Beek, maar die mist dan weer persoonlijkheid. Bruma? Ik ben niet echt onder de indruk. En die jongen die naar Italië is gegaan…”

Stefan de Vrij dus. “Ja, De Vrij. Leuk voor hem hoor, maar hoe is zoiets in hemelsnaam mogelijk? We leiden vooral spelers op die van alles een beetje kunnen, maar geen echte specialisten meer. Tegenwoordig letten verdedigers vrijwel alleen nog maar op de bal. En niet meer op de man. Dat komt mede door het zone-systeem. Het is soms om je rot te lachen.”

Barry Hulshoff kwam zelf 14 keer uit voor het Nederlands elftal en won in de begin jaren ’70 maar liefst drie keer de Europacup 1 met Ajax.

Praat Mee!