Cruijff: “Van Gaal wilde me in 1996 naar Ajax halen”

Vader Johan is een legende bij Ajax, maar zoon Jordi Cruijff heeft nooit van invloed kunnen zijn voor de club uit Amsterdam. Toch had dit in de zomer van 1996 niet veel gescheeld, toenmalig trainer Louis van Gaal wilde Jordi graag naar Amsterdam halen.

De Cruijff-telg stond destijds onder contract bij FC Barcelona, waar op dat moment zijn vader werkzaam was. Maar toen het ontslag van zijn vader bij de club kwam, wist Jordi dat er voor hem ook geen toekomst meer was in Catalonië. “Van Gaal wilde me in 1996 naar Ajax halen, toen ik na het ontslag van mijn vader bij Barcelona begreep dat ik ook beter weg kon gaan. We waren al akkoord, zouden maandag of dinsdag alles afronden”, zegt hij in Helden.

Van een overgang kwam het op dat moment echter niet, het was Manchester United dat roet in het eten gooide voor de toenmalig wereld- en landskampioen. “Ineens, op zondagavond, kwam Alex Ferguson met een delegatie van United naar Barcelona. Toen ik de aanbieding zag, was het snel besloten. Die mocht en kon ik niet laten lopen” aldus Jordi Cruijff, die tegenwoordig werkzaam is als technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv.

 

Praat Mee!