FC Barcelona zet Neymar voor een moeilijke keuze

Aankomende zomer is er genoeg voetbal te zien in de wereld en dat stelt FC Barcelona-ster Neymar voor een moeilijke keuze. Gaat hij met Brazilië spelen voor de Copa América of juist op de Olympische Spelen?

Volgens bronnen gaat zijn club FC Barcelona de sterspeler geen toestemming geven om op beide toernooien uit te komen. Als dit wel het geval zou zijn, zou Neymar de hele zomer door voetballen en is hij pas eind augustus weer beschikbaar voor de club. De Copa América zal plaatsvinden van 3 tot en met 26 juni en de Olympische spelen vanaf 4 tot 26 augustus.

Het is nog niet zeker op welk toernooi Neymar zal gaan schitteren. Volgens Gilmar Rinaldi, de coördinator van het Braziliaanse elftal komt daar op korte termijn meer duidelijkheid over. “De komende dagen zal Dunga besluiten welke drie dispensatiespelers hij graag wil gebruiken op de Olympische Spelen.”

Op de Olympische Spelen mogen alleen spelers onder de 23 gebruikt worden, plus drie dispensatiespelers. “Na de interlands tegen Uruguay (21 maart) en Paraguay (29 maart) gaan we praten met de spelers en clubs. Het is een fysieke kwestie.”

Neymar zelf zal wel zin hebben in het spelen van beide toernooien, maar het liefst zou hij in Rio de Janeiro de olympische titel winnen.

Praat Mee!