FIFA-speler krijgt contract bij Wolfsburg

De transferperiode is inmiddels afgelopen maar Vfl Wolfsburg heeft alsnog een opvallende transfer te pakken. Geen grote ster, of nieuwe stand-in voor Bas Dost maar professioneel FIFA-speler David Bytheway. 

De in Wolverhampton wonende Bytheway kwam afgelopen jaar uit voor Engeland op de FIFA Interactive World Cup en de gamer reisde hiervoor de hele wereld rond naar onder andere Las Vegas, New York en Rio de Janeiro. Toch heeft hij nooit gedacht ooit een contract te tekenen bij een echte betaalde voetbal club.

Als één van de twee professionele FIFA-spelers voor de Duitse club draagt David het tenue van de club en representeert hij Wolfsburg op toernooien en streamt deze wedstrijden online.

In een interview met Newsbeat laat David weten: “Het is ongelooflijk voor mij dat een team als Wolfsburg zich nu bezig gaat houden met gamen. Eerst speelde ik gewoon alleen thuis en tegen mijn vrienden. Ik wou gewoon de beste zijn en plotseling maak ik deel uit van een voetbalclub.”

David kan nu zeggen dat hij bij dezelfde club speelt als Bas Dost, Julian Draxler en André Schürrle, zonder dat hij elke ochtend op een training hoeft te verschijnen.

 

Praat Mee!