Ziyech getipt bij Chelsea “Hij is een winnaar”

Een overstap leek een logische situatie te zijn geweest voor Hakim Ziyech in de afgelopen wintertransfer periode, maar gelukkig voor FC Twente mogen ze nog zeker drie maanden genieten van zijn kunsten. Tijdens de gewonnen wedstrijden tegen SC Heerenveen (1-3) was de Marokkaan weer eens de gevierde man. 

Ziyech besloot te blijven omdat hij naar eigen zeggen geen juiste aanbieding voor heeft zien komen. Dat hij komende zomer alsnog een stap hogerop gaat maken lijkt volgens teamgenoot Kamohelo Mokotjo geen twijfel.  “Zijn winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat hij overal kan spelen”, aldus de Zuid-Afrikaanse teamgenoot tegen De Telegraaf.

Kan Ziyech ook een club van het niveau Chelsea aan? “Heel makkelijk, denk ik. Hij is een winnaar, een powerhouse bovendien. Behoudens zijn voetballende kwaliteiten is zijn sterke mentaliteit zijn kracht. Dus het is aan hem. Hij kan het team dragen, soms zelfs in zijn eentje.”

Ziyech was in het duel met Heerenveen verantwoordelijk voor een doelpunt en assist, waarmee hij Twente de overwinning schonk. Na zijn goal in de blessuretijd haalde de trotse Marokkaan zijn gram bij het Friese publiek, dat hem negentig minuten lang had uitgefloten.

Praat Mee!