Valdes doet boekje open over United ‘”Ik moest zelfs huilen”

Nadat Victor Valdes bij Manchester United op een zijspoor belande heeft de doelman met zijn nieuwe club Standard een ploeg waar hij zich goed in voel. Eerder noemde hij Standard zelfs als de beste ploeg te wereld, omdat hij zo hartelijk is ontvangen. Dit was bij Manchester United wel anders, zo doet Valdes uit te boeken in een interview met het Spaanse blad El Pais.

Toen Valdes op een dag op het complex van United kwam, was zijn lockertje plots leeggemaakt. Trainer Louis van Gaal had hem niet meer nodig bij het eerste. Aan de basis hiervoor zou een akkefietje zijn geweest die de Spanjaard opliep met de Nederlander tijdens een training. Hij leefde een eenzaam bestaan en vulde zijn lange dagen met het kijken van series als Narcos en True Detective, zo vertelt hij: “Normaal gezien huil ik niet zo snel, maar nu moest ik zelfs bij het bekijken van een film al drie keer huilen.”

“Toen ik door Van Gaal uit de A-kern gegooid werd kreeg ik een persoonlijke keeperstrainer, Alan Fettis. Hij leek de enige persoon te zijn voor mij in de hele club. ‘Wat als ik nu de paal raak en het bewustzijn verlies? Wat gebeurt er als ik dan mijn tong inslik?’, vroeg ik hem ooit. ‘Ik heb mijn telefoon steeds in mijn zak. Je belt en ik kom er meteen aan’, antwoordde Fettis. Ik ben bijna in tranen uitbarsten en heb hem toen vertelt hoe eenzaam me ik daar voelde.”

Praat Mee!