‘Messi biedt meer dan Ronaldo en koopt duurste auto ter wereld’

Niet alleen op het veld en in de statistieken gaan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de strijd met elkaar aan. Ook op een veiling waar de duurste auto ter wereld werd geveild stonden de twee tegenover elkaar. Wederom was het Messi die als ‘winnaar’ uit de strijd kwam.

Op de veiling in Parijs stond een Ferrari 335 S Spider Scaglietti uit 1957 in de veiling. Het begin bod stond op 20 miljoen euro maar de strijd leverde uiteindelijk een prijs van ruim 32 miljoen euro op. Volgens de Proto Enterprises was het de FC Barcelona sterspeler die het hoogste bod had uitgebracht, waarmee hij een bod van de Real Madrid-speler voor bleef.

De auto stond op naam van de Italiaanse miljardair Alessandro Proto, welke ook wist te melden dat het Messi was die de nieuwe eigenaar van de auto is geworden. De geveilde Ferrari werd in het verleden onder meer bestuurd door de Britse voormalig F1-kampioen Stirling Moss. Mocht de Argentijn het aandurven om in de auto te gaan rijden, dan kan dit alleen op een circuit omdat de auto niet geschikt is voor de openbare weg.

1957-ferrari-315-335-s-scaglietti

Praat Mee!