Boulahrouz zet definitief punt achter loopbaan

Khalid Boulahrouz hangt definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 34-jarige verdediger zat al ruim een half jaar zonder contract, nadat deze bij Feyenoord was afgelopen.

De afgelopen periode stond de deur van Boulahrouz nog wel op een kier voor nieuwe clubs maar voor de routinier was er geen uitdaging meer. “Met de tijd zijn andere dingen voor mij belangrijker geworden, zoals mijn kinderen. Ook zonder voetbal, ben ik een gelukkig mens. Ik had de mogelijkheden om in Italië of India te voetballen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde het niet ten koste van alles”, zegt hij tegen Helden.

Afgelopen seizoen speelde de International voor Feyenoord en kwam eerder uit voor Bröndby IF, Sporting Lissabon, VfB Stuttgart, Sevilla, Chelsea, Hamburger SV en RKC Waalwijk. De Kannibaal speelde ook nog 35 wedstrijden voor het Nederlands elftal. Het WK van 2010 is één van zijn mooiste herinneringen.

“Maar ook het EK 2008 en het WK 2006 waren geweldig”, laat Boulahrouz weten. “Ik had een fantastische relatie met Marco van Basten. Hij gaf me zoveel vertrouwen, dan kon ik niet slecht spelen. Hij liet echt zien dat hij me nodig had. Ook met Bert van Marwijk kon ik het goed vinden.”

Zijn beste periode als clubvoetballer beleefde de onverschrokken verdediger naar eigen zeggen bij HSV, bij die club verdiende hij ook een transfer naar Chelsea. “Ik kon voor de man komen, de rechtsback rugdekking geven, doordekken. Mijn spits wilde ik opeten, of hij nou links, rechts of de diepte inging. Ik kon mijn stempel op het spel drukken.”

Praat Mee!