Robben: ‘We moeten met Oranje een nieuwe start maken’

Na het mislopen van het EK aankomende zomer in Frankrijk heeft het Nederlands elftal veel kritiek gekregen. Dat er iets moet veranderen bij Oranje, daar zijn velen het over eens. Ook sterspeler Arjen Robben weet dat er iets moet veranderen.

“Wij moeten er met Oranje voor zorgen dat we onze eigen identiteit weer creëren, een nieuwe start maken. We moeten weer opnieuw beginnen. Hoe je dat doet? Dat is een hele goede, maar als ik daaraan begin staan we hier nog wel eventjes. We zijn er goed mee begonnen, denk ik. Met name de interland in Wales was een goede start. Het is ook best lastig, dat moet je niet vergeten. Na Wales speel je pas in maart weer, het kan straks zijn dat je weer heel andere jongens erbij hebt die zich in de tussentijd hebben ontwikkeld.” laat Robben weten.

Wel vindt de Groninger dat het Nederlands elftal een goede start heeft gemaakt na de uitschakeling. “Met name de interland in Wales was een goede start.” De komende twee oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland zijn belangrijk, volgens de sterspeler. “Dat zijn twee hele goede tegenstanders, het zijn belangrijke potjes om stappen te maken. Je ziet toch dat bepaalde jongens in het buitenland goede stappen maken, Georginio Wijnaldum bijvoorbeeld. We moeten hopen dat we daarmee verder kunnen met het Nederlands elftal. Die jongens hebben een stap gemaakt naar een buitenlandse, sterke competitie dus daar worden ze alleen maar sterker van.”

Praat Mee!