Van Gaal waarschuwt Mourinho: ‘Verander van aanpak’

In de Engelse media staat het vol van de geruchten over een eventuele opvolging van Louis van Gaal bij Manchester United. Jose Mourinho zou de opvolger zijn van Van Gaal. Laatstgenoemde waarschuwde de Portugees wel alvast.

Volgens de Nederlander gaat Mourinho niet slagen bij Manchester United als hij zijn aanpak niet veranderd. Het succes heeft ’the special one’ vooral te danken aan spelers die op hun top van hun kunnen zijn. Naar talenten wordt nauwelijks omgekeken en krijgen weinig kans.

Volgens Van Gaal werkt zo’n aanpak niet als je op langer termijn succes wil hebben op Old Trafford. “Ik hoop dat mensen in de toekomst terugkijken en praten over de jonge speler die ik een kans heb gegeven. De nieuwe trainer moet datzelfde vertrouwen aan de jonge spelers geven, anders werkt het niet.” laat de oud Ajax-trainer weten die nog even hierover doorgaat:

“Het is voor de directie van United erg belangrijk om te kijken naar het profiel van de nieuwe manager en of deze past bij de club. Als ze zouden vragen om een aanbeveling dan geef ik mijn mening, daarmee kunnen ze doen wat ze willen. Maar wanneer ik weg ben, kan ik de club niet meer helpen dan dat.” besluit Van Gaal.

 

Praat Mee!