‘Cruijff was erg enthousiast over de penalty van Messi’

Zondagavond was Johan Cruijff in een televisiestudio waar hij de penalty van Lionel Messi en Luis Suárez zag. De strafschop in tweeën was een kopie van de strafschop die Cruijff eerder uitvoerde met Jesper Olsen en dat maakte de Nederlander erg enthousiast. 

Althans dat twitterde voormalig directeur van de Catalaanse televisie: Tatxo Benet. ,Johan Cruijff zag de penalty gisteren live genomen worden en was erg enthousiast’ liet hij weten op de social media. Barcelona won zondag mede dankzij de door Suárez benutte strafschop met 6-1 van Celta de Vigo.

De penalty van Messi en Suárez zou in Spanje gezien worden als een eerbetoon aan de zieke Johan Cruijff, waar in oktober longkanker werd geconstateerd, bleef de legendarische voetballer lange tijd uit de media. Zaterdag liet hij in een verklaring weten dat het goed gaat. “Na verschillende medische behandelingen kan ik zeggen dat de resultaten erg positief zijn. Met dank aan het uitstekende werk van de doktoren, de warmte van de mensen en mijn positieve mentaliteit. Momenteel heb ik het gevoel dat ik in de eerste helft met 2-0 voor sta. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Toch weet ik zeker dat ik uiteindelijk ga winnen.”

Praat Mee!