De Onze11 top 5 revelaties van dit Eredivisie-seizoen

We zijn koud uit de winterstop, de transferdeadline is dicht dus we kunnen een tussenbalans op maken. Welke onbekende maakte dit seizoen de beste indruk? We zetten vijf revelaties uit de Eredivisie op een rij.

1. Vincent Janssen – AZ Alkmaar
Na het vertrek van Aron Johannsson naar Werder Bremen zocht AZ Alkmaar naar een nieuwe spits. Het vond Vincent Janssen bij Almere City. De voormalige jeugdspeler van Feyenoord maakt in zijn eerste 22 wedstrijden een goede indruk. De spits sleurt, trekt en scoort. Hij wist maar liefst veertien keer te scoren. De ontwikkeling gaat zo hard dat zelfs trainer Frank de Boer van Ajax hem in de gaten houdt.

vincentjanssen

2. Timo Letschert – FC Utrecht
Toen Letschert in 2014 Roda JC inruilde voor FC Utrecht had niemand verwacht dat de verdediger zich zou ontpoppen tot één van de sterkhouders onder Erik Ten Hag. Vorig seizoen was Letschert een anonieme speler, dit seizoen is hij één van de dragende krachten bij Utrecht. Niet voor niets verlengde de Domstedelingen onlangs zijn contract tot en met 2018.

Timo Leschert

3. Kenny Tete – Ajax
Frank de Boer verraste vriend en vijand door aan het begin van het seizoen Ricardo van Rhijn te passeren voor Kenny Tete. De jonge verdediger pakte zijn kans direct en is niet meer weg te denken uit het basisteam van Ajax. Na hoogtepunten in Ajax 1 en zijn debuut voor het Nederlands elftal volgde er een dieptepunt. Tete is namelijk zwaar geblesseerd en zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Kenny Tete

4. Christian Santos – NEC
Vorig seizoen scoorde Santos al 23 keer in de Jupiler League en zijn scoringsdrift gaat in de Eredivisie lekker door. Voor de winterstop wist hij al dertien keer het net te vinden. Na de winterstop wordt hij op de bank gezet. De reden? Hij wil zijn aflopende contract niet verlengen, dus moet Ernest Faber Santos op de bank houden.

5. Bart Ramselaar – FC Utrecht
Misschien is Ramselaar niet de meest opvallende speler, maar de middenvelder is één van de redenen waarom FC Utrecht in goede vorm steekt. De box-to-box-speler ontwikkelt zich keihard. In 2016 verloor Utrecht alleen nog maar van PSV en dat is mede te danken aan Ramselaar. Zondag spelen ze tegen Willem 2. Denk je dat ze door gaan met winnen?

Wil je daar nog een extra centje aan verdienen zet dan HIER in.

Praat Mee!