Van Persie benadert personal coach voor terugkeer in Oranje

Robin van Persie wil zijn carrière nog één keer een impuls geven. Het loopt nog niet echt lekker bij zijn club Fenerbahçe en ook zijn vaste plek in het Nederlands elftal lijkt de spits al een tijdje kwijt te zijn. Voor dit doel heeft de Oranje-international een personal coach ingeschakeld.

Samen met een personal coach volgt Van Persie intensieve trainingen, waaronder een speciaal Pilates-fitnessprogramma.  ,,Dat doe ik dagelijks, mits het speelschema dat toelaat,” aldus Van Persie, in een filmpje op YouTube dat hij liet maken van één van zijn trainingen. ,,Ik voel me er fitter en scherper door.” Zijn trainingen zijn vergelijkbaar met de manier waarop Wesley Sneijder zich oprichtte naar aanloop van het WK van 2014. De Rotterdammer viel in novemeber af voor het Nederlands elftal en maakt ook een moeizaam seizoen door bij Fenerbahçe.

Het Nederlands elftal speelt eind maart en begin juni vier oefenduels tegen onder andere Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Polen. Om een serieuze plaats te veroveren en een rol te spelen in aanloop naar het WK in de zomer van 2018, moet Van Persie in één van de twee interlandweken zien terug te keren. De spits stond de laatste drie duels wel weer in de basis bij zijn club en oogt fitter.

Praat Mee!