Piqué: “Ik ga niet zeggen dat ik Real of Atlético het beste wens”

In een bijlage van de Spaanse krant El Mundo verscheen zondag een uitgebreid interview met Gerard Piqué. De verdediger van FC Barcelona en de Spaanse nationale ploeg. Piqué is geen onbesproken speler, maar ging geen enkel onderwerp uit de weg. Ook zijn anti-Madridisme kwam te sprake. 

Als Piqué een uitspraak doet over Real Madrid wekt dat vaak tot irritatie en veel woede, zelf snap de verdediger niet waarom. “Veel mensen zeggen het misschien niet, maar iedereen hoopt wel eens dat het iemand anders slecht vergaat om er zelf beter van te worden. Zo zit rivaliteit nu eenmaal in mekaar: het is onmogelijk dat het de twee kampen voor de wind gaat. Dat is toch logisch.” zegt hij uitgesproken.

Ook verbaasd het hem dat er niemand anders openlijk is over de rivaliteit tussen beide clubs. “Omdat het niet politiek correct is. In dit land verkoop je goed als je Real of Atlético het beste wenst. Liefde en vrede, daar draait het om. Dat vind ik zo inhoudsloos. In mijn ogen zijn het toch valse uitspraken. Ik ga niets verkondigen waar ik niet in geloof en op die manier iemands hielen te likken. Het is toch fantastisch om gepassioneerd te zijn door een ploeg. Ja, daar hoort rivaliteit met een ander team bij. Dan hoop je ook dat je rivaal het slecht doet, zo gaat het toch in sport?”

Toch vindt de man van de bekende zangeres Shakira dat de buitenwereld overdreven reageert op zijn uitspraken. “Ik weet ook wel dat ik soms uitspraken doe waarmee ik iemand in de haren strijk, maar sommige dingen kan je niet voorspellen. Wat ik heb gezegd over Kevin Roldán (de Colombiaanse zanger trad op voor de 30e verjaardag van Cristiano Ronaldo vlak nadat Real met 4-0 verloor tegen Atlético, red.) bijvoorbeeld. Ik wist dat het iets zou veroorzaken, maar niet dat het zo erg was dat het de Nationale team zou beïnvloeden.”

Praat Mee!