Memphis leert veel van United-legendes

Het gaat nog niet echt lekker met Memphis Depay bij zijn nieuwe club Manchester United. De oud PSV-speler ging voor een hoog transferbedrag naar zijn nieuwe club maar voldoet nog niet aan de verwachtingen. De aanvaller belooft echter beterschap en vertelt veel te hebben aan United-legendes Ryan Giggs en Wayne Rooney.

Mede de assistent trainer van Louis van Gaal heeft een positieve invloed op de jonge speler: “Ryan Giggs is een legende. Hij praat veel met me en geeft me advies. Hij heeft alles al meegemaakt en kan me dus heel goed helpen”, liet Depay in Engelse media weten. “Giggs en ook Wayne Rooney laten me over veel dingen nadenken. Ze inspireren me omdat ze allebei voetballegendes zijn. Ik voel dat ik veel aan ze heb.”

Het prijskaartje van 30 miljoen hangt zwaar aan de nek van Memphis en in Engeland wordt er kritisch gekeken naar de speler. Toch begrijpt de Oranje-international dat er veel verwacht wordt. “Maar ik verwacht ook veel van mezelf en het zal goed komen. Ervaring en vertrouwen zullen me hier doorheen helpen”, denkt de 22-jarige aanvaller die dit seizoen in alle competities pas zes keer scoorde voor United.

Praat Mee!