Afghaans jongetje krijgt gesigneerd shirt van Messi

Het uit Afghanistan afkomsite jongetje Murtaza Ahmada heeft een gesigneerd shirt gekregen van de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi. De vijfjarige jongen werd een internethit nader er foto’s van hem in een zelfgemaakt shirt van de FC Barcelona speler op Facebook verschenen.

Het was UNICEF, de organisatie waarvan Messi ambassadeur is, dat ervoor zorgde dat de cadeaus bij Murtaza terechtkwamen. De vader van de jongen heeft al laten weten dat zijn zoon blij is met het shirt. “Een vrouw die bij UNICEF werkt zocht enkele dagen geleden contact met ons. Ze vertelde dat Murtaza een cadeau kreeg van Messi. Mijn zoon is zeer blij met de geschenkjes.”

In sneltempo werd Murtaza beroemd op het internet. Nadat buren foto’s van de jongen op Facebook hadden geplaatst.  Ze hadden gezien dat het voetballertje een plastic zak in de blauw-witte kleuren van de Argentijnse nationale ploeg droeg, dat was omgetoverd in het shirt van zijn idool. Met zwarte stift was het rugnummer tien en de naam Messi op het zakje aangebracht.

Praat Mee!