Kuyt: ‘Het liefst ga ik tot mijn veertigste door’

De inmiddels 35-jarige Dirk Kuyt is een contract voor één seizoen aangegaan bij Feyenoord. Dit contract loopt over enkele maanden af en hiermee staat de oud Oranje-international voor een moeilijke beslissing of hij verlengt, of niet.

“Dat weet ik uit ervaring”, stelt Kuyt, die in oktober 2014 kenbaar maakte niet meer beschikbaar te zijn voor het Nederlands elftal, in een interview met ELF Voetbal Magazine. “Deze beslissingen zijn ook de moeilijkste momenten in het leven. Als ik stop, dan sluit ik toch een groot deel van mijn leven af.”

“Het liefst ga ik tot mijn veertigste door, maar als de mensen mij zat zijn, dan is het in ieders belang beter om het juiste moment te kiezen om er een punt achter te zetten”, beseft de aanvaller uit Katwijk, die er waarschijnlijk nog wel één seizoen aan vastplakt. “Mits ik fysiek in orde blijf”, plaatst Kuyt een kanttekening.

Ook erkent Kuyt dat hij niet altijd meer pijnvrij speelt. “Ik heb geleerd om met pijn maximaal te presteren”, zegt de rechtspoot. “Dat is iets wat je jezelf als prof kunt aanleveren. Wat kan mijn lichaam geven zonder een echte blessure op te lopen? Zoals pijn lijden bij het wielrennen hoort, hoort het ook bij voetbal.”

Praat Mee!