‘Memphis is de beste speler tegen wie ik ooit heb gespeeld’

Memphis Depay was donderdagavond op dreef in de Europa League wedstrijd tussen Manchester United en FC Midtjylland. Directe tegenstander André Romer erkent dat hij helemaal zoek werd gespeeld door de opvallend goede Oranje-international. 

Een dag na de 5-1 nederlaag geeft de Deense rechtsback toe dat hij geen kans had tegen de trucs van Memphis, met als hoogtepunt twee vernederende panna’s. Aan het einde van de wedstrijd voegde de uitblinker daar ook nog eens een doelpunt aan toe. “Ik ben na een wedstrijd nog nooit zo dicht bij huilen geweest als nu”, reageert Romer, die tot overmaat van ramp een rode kaart kreeg, in de Deense media.

“Memphis is de beste speler tegen wie ik ooit heb gespeeld. Het was moeilijk om iets te doen als iemand zó goed speelt. Hij is de beste. Hij kan alles”, vervolgt de 22-jarige verdediger van Midtjylland. “Memphis gaat naar binnen, hij gaat naar buiten, speelde me horendol en gebruikte zijn snelheid om langs me op te gaan.”

Romer hoopt te leren van de nachtmerrie op Old Trafford. “Ik heb heel lang uitgekeken naar deze wedstrijd. Dat het na de zege van vorige week niet lukt, is zonde. Ik sta weer met beide benen op de grond. Het was prachtig om in dit stadion te spelen, onvergetelijk.”

Praat Mee!