Sno voor de rechter ‘poging tot doodslag’

Oud Ajax-speler Evander Sno moet volgende week voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van mishandeling en poging tot doodslag. Dit zou op 11 augustus 2013 hebben plaatsgevonden.

Samen met twee familieleden zou Sno de slachtoffers meerdere klappen hebben gegeven en zelfs schoppen in het gezicht. Dit terwijl de slachtoffers al op de grond lagen. Mede hierdoor neemt het Openbaar Ministerie de zaak zeer serieus.

Evander Sno (28) en zijn familieleden moeten volgende week voorkomen in Amsterdam. Zelf zegt hij: ,,Poging doodslag is zwaar overdreven. Ze maken het echt veel groter en zwaarder dan het was. Er was een opstootje waarbij kennissen van mij betrokken waren. Ik wilde dat beetje sussen, van: Hé boys, dit is niet nodig, we zijn lekker aan het feesten. Toen kreeg ik zelf tikken en ja, ik hoef me niet te laten slaan, dus heb ik mezelf verdedigd. Maar ik heb ze zeker niet geschopt toen ze op de grond lagen. Ik ken die slachtoffers ook niet, weet niet eens waar die ruzie over ging. Ze maken dit groot omdat ik voetballer ben. Als je iemand tegen z’n been schopt als-ie op de grond ligt, noemen ze het al poging doodslag. Maar ik heb niet eens geschopt toen ze lagen.”

Evander Sno speelde kort in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij een contract ondertekende bij Feyenoord. Daar speelde hij echter nooit in het eerste elftal. Na zijn profdebuut bij NAC Breda speelde hij wel voor onder meer Celtic, Ajax, RKC Waalwijk en NEC.

Praat Mee!