Nummer 14 Johan Cruijff eervol herdacht wereldwijd

Gisteren werd overal ter wereld stil gestaan bij het overlijden van Johan Cruijff, de legendarische nummer 14, die in Nederland de meest succesvolle voetballer ooit was en tevens uitgroeide tot een voorloper als het gaat om jeugdopleiding, voetbalfilosofie en voetbaltactiek. Cruijff overleed aan de gevolgen van longkanker.

Herdenking Barcelona
In Camp Nou werd afgelopen Zaterdagavond al languit stilgestaan bij het overlijden van Cruijff. De nummer 14 werd voorafgaand aan de wedstrijd door de supporters van zijn FC Barcelona uitgebreid geëerd en toegezongen. Barcelona was de club waar Cruijff jarenlang voetballer en coach was, en de stad waar hij de laatste decennia meestentijds leefde. Cruijff was van Barcelona en Barcelona hield van Cruijff. In het Catalaans stond er breeduit ‘Gracies Johan’ en ook nummer 14 was goed zichtbaar. In de 14e minuut werd er een ovationeel applaus opgezet in een wedstrijd die Barcelona wel met 1-2 verloor van aartsrivaal Real Madrid.

Johan Cruijff wordt voorafgaand aan de wedstrijd herdacht
Johan Cruijff wordt voorafgaand aan de wedstrijd herdacht

Herdenking Ajax

Ook de club waar Cruijff opgroeide en uit zou groeien tot topvoetballer, AFC Ajax, stond uiteraard heel groots stil bij het passeren van haar idool. Cruijff werd ook hier door de supporters prachtig in beeld gebracht en in de 14e minuut werd het spel zelfs door de spelers stilgelegd om te klappen voor de grootste voetballer uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. In de rust werd er een emotionele video van Cruijff vertoond.

Ook in de Arena werd zichtbaar stilgestaan bij het overlijden van de grootste gigant in de voetbalgeschiedenis van Nederland
Ook in de Arena werd zichtbaar stilgestaan bij het overlijden van de grootste gigant in de voetbalgeschiedenis van Nederland

Praat Mee!