Champions League vanavond hervat met Barcelona – Atletico

Het kampioenenbal, de Champions League, wordt vanavond en morgenavond weer hervat. Het meest prestigieuze toernooi van de UEFA opent het hoofdstuk der kwartfinales en daar staan een aantal hele interessante affiches te prijken. Wat te denken van FC Barcelona tegen Atletico Madrid. Een wedstrijd die zo ongeveer ook een finale had kunnen zijn. Niet voor niets staan deze twee giganten respectievelijk 1 en 2 in de sterkste liga van Europa, de Primiera Division.

FC Barcelona – Atletico Madrid: kleine winst voor Barcelona?
Hoewel Barcelona afgelopen weekend in de clasico een slechte generale maakte (1-2), zal het thuis tegen FC Barcelona gedoseerd op de aanval gaan spelen. En dat levert bijna altijd kansen op voor het trio MSN. Daar zowel Messi, Neymar en Suarez aan een halve kans genoeg hebben zal dit bijna altijd wel leiden tot een goal. Zelfs tegen zo ongeveer de sterkste defensie van Europa. Atletico zal zich daar gesteund in voelen; het is de ploeg met de minste tegendoelpunten. Diego Simeone heeft van een aantal individuen een ijzingwekkend effectief systeem van gesmeed. Wij gokken op een 1-0 voor FC Barcelona; groter zou niet leuk zijn, want volgende week is de terugwedstrijd in Vicente Calderon.

barcelona ateltico champions league

Bayern Munchen – SL Benfica: kunnen de Portugezen nog eens verrassen?
Het blijft een fenomeen. Portugese clubs die telkens zo ver komen. De macht van makelaars, de goede connecties met Zuid-Amerika en succesvol handelen is elke keer weer een factor voor succes gebleken. Benfica schakelde knap Zenit uit, de ploeg waar Porto nog een aantal sterspelers voor megabedragen aan verkocht een aantal jaren geleden. Nu mag Benfica het opnemen tegen een van de favorieten voor de eindzege, het Bayern Munchen van Pep Guardiola. De geoliede machine liep zeer gesmeerd voor de winterstop maar vertoont de afgelopen maanden wat schokken. Juventus bleek al heel erg lastig voor Bayern, en ook in de competitie laat het af en toe steekjes vallen. Kansen zullen er dus wel zijn voor de sluwe vossen uit Portugal, maar we verwachten toch een 2-0 zege voor Bayern Munchen.

bayern benfica

Praat Mee!