Titelstrijd Ajax en PSV nog steeds niet beslist, maar wel bijna

Ajax heeft gisteren de een na laatste en moeilijke horde tegen FC Twente thuis succesvol ontweken. Met een 4-0 overwinning zette de club van trainer Frank de Boer een belangrijke stap in de richting van het binnenhalen van de landstitel 2015-2016. PSV wist met 6-2 te winnen van Cambuur, maar dat mocht dus weinig baten. De Eindhovenaren schoten niets op ondanks dat ze +4 doelpunten erbij maakten.

ajax wint van twente
Ajax wint makkelijk van FC Twente en kan het komende week afmaken tegen De Graafschap
De overwinning van Ajax leek uiteindelijk een fluitje van een cent, maar 70 minuten lang speelde de ploeg alles behalve goed. Dat heeft Ajax dit seizoen echter al vaker gedaan. En toch wint het dan de wedstrijd. Dat is een kunst, en deze kunst lijkt genoeg te zijn voor de landstitel. Volgende week, op de Vijverberg, hoeft Ajax waarschijnlijk maar met 1 doelpunt verschil te winnen van de Graafschap, dat al zeker weet dat het nacompetitie gaat spelen en dus niet voluit zal gaan.

PSV speelt uit tegen PEC, geen makkelijke opgave en zal om kans te blijven maken 7 of misschien wel 8 keer moeten scoren.

Praat Mee!