Blind laat Huntelaar buiten voorselectie voor Oranje

De selectie van het Nederlands Elftal kent een opmerkelijke afwezige. Topspits Klaas Jan Huntelaar is door Blind niet opgenomen in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Dat is extra zuur, aangezien het hier nog slechts een voorselectie, ofterwijl eerste schifting, betreft.

blind laat huntelaar buiten voorselectie oranje
blind laat huntelaar buiten voorselectie oranje

Huntelaar en Blind: geen succesvol huwelijk
Dat Danny Blind geen grote fan is van Huntelaar was al langer duidelijk. De spits kreeg nimmer het volle vertrouwen van de bondscoach. Maar de huidige besluitvorming lijkt wel erg veel op een persoonlijke vendetta. De eerste 11 of zelfs de selectie niet halen is nog 1, zelfs niet worden opgenomen in de voorselectie, waar zelfs vele eredivisie debutanten traditioneel bij staan, lijkt wel erg rigoureus voor een spits met een CV als dat van Huntelaar. Niet voor niets is de spits al jaren succesvol in de 2e sterkste competitie ter wereld, de Duitse Bundesliga.

Blind: geen afscheid van Huntelaar
In een reactie bij Voetbal International liet Blind optekenen dat het niet opnemen van Huntelaar geen afscheid voorspelt. Blind vertelde VI.nl dat hij gewoon met Janssen, de Jong en Dost aan het werk wil en hij weinig gebruik zou maken van Huntelaar de komende oefeninterlands. De rol van Huntelaar is onveranderd voor de bondscoach. Een opmerkelijke uitleg, daar Blind toch een duidelijk signaal geeft dat Huntelaar 4e spits is geworden, en dus vaker zal gaan afvallen.

Praat Mee!