Van Ginkel kreeg toestemming van Mourinho: ‘Ontzettend blij’

Marco van Ginkel kan zijn geluk niet op. De middenvelder van Chelsea mag zich zo snel mogelijk melden bij het grote Oranje voor de inmiddels begonnen oefenstage in Hoenderloo. Van Ginkel kreeg woensdagmiddag de oproep, nadat Jürgen Locadia geblesseerd moest afhaken. 

De groep voor de oefenstage bestond alleen uit Eredivisie-spelers, maar Van Ginkel is de eerste uit het buitenland. Zijn club Chelsea speelt komend weekend de laatste competitiewedstrijd. Ondanks dat Van Ginkel de laatste weken steeds bij de selectie zat, kreeg hij toestemming van José Mourinho om naar Oranje te gaan. De oud-speler van Vitesse had al een invitatie voor Jong Oranje op zak.

In De Telegraaf reageert hij dolgelukkig. ‘Dit voelt als de ultieme beloning voor de lange revalidatie na mijn kruisbandblessure. Dat ik er nu bij ben, zegt natuurlijk nog niet heel veel. Maar het is al leuk dat de bondscoach aan me denkt. Ik krijg nu de kans te laten zien waar ik na mijn blessure sta. Natuurlijk is dit maar een trainingsstage. Maar om daaraan deel te nemen vind ik al heel mooi. Van helemaal niets (zwaar knieletsel, red.) is het nu weer iets. Ik ben er weer bij en dat voelt goed. Ik zal de bondscoach moeten overtuigen van mijn meerwaarde. Ik denk dat ik die zeker kan hebben.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!